Rafting Başkenti Erzincan’ projesi

Çok
11 yıl 6 ay önce #44 Yazan: GeZGiN
‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin uygulamalı dersi karasu nehrinde yapıldı. Karasu Nehrinde verilen eğitimler gerçeğini aratmadı.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) kabul edilen ‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin uygulamalı dersi Karasu nehri üzerinde yapılıyor.

Türkiye’de ilk olarak Erzincan’da verilen Nehir Rehberi Asistanı kursunda 5 gün sürecek olan uygulamalı dersi karasu nehrinde yapılıyor. Karasu nehrinde yapılan uygulamalı ders gerçeği aratmadı. Uygulamalı ders içerisinde dümen, kürek komutları, güvenlik ve olası riskler içere karşı önem alınması eğitimi verildi. Eğitim sırasında devrilen botu rehber tarafında düzetilmesi ve bottan düşen ekibin tekrar bota çıkarılmasına dair tatbikatlar yapıldı.

Eğitimler sonrasında kurs hakkında bilgiler veren Uluslararası Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse, Rafting rehberlik asistanlığı kursu Türkiye’de ilk kez Erzincan’da verildiğini söyledi.

Köse; “Burada akarsu rafting asistan rehberliği kursu veriyoruz. Bir günlük teorik eğitimin ardından dümen, kürek komutları, güvenlik ve olası riskler içeren rafting rehberinin ihtiyacı içereceği içeren her türlü donanımı burada vermekteyiz. Avantaj sağlayan güvenlik sistemlerini 5 günlük uygulamalı ders saati içerisinde aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

“PROJE TÜRKİYE’DE İLK”

Köse; “Rafting rehberlik bazında Türkiye’de ilk kez Erzincan’da vermekteyiz. Ülkemizde bu tarz eğitimleri ilk defa yapar olduk. Gerek bu ülkemizde bunu uluslar arası eğitmenin olmaması gerekse bu tarz eğitimlerin bugüne kadar ihtiyaç duyulmamasından kaynaklı olan bir boşluk vardı, bu bizim için bir ilk oldu açıkçası. Kursa 35 kişi katıldı. Erzincan bölgesinde raftinge ilgi çok güzel ve bu konuya gayet sıcaklık gösteriyorlar” dedi.

Nehir Rehberi Asistanlık kursuna katılan kursiyerler ise; “karasu nehrinde yıllardır rafting yapıyordum. Ama şimdi aldığımız eğitim sonrasında karasuda rafting rehberliğini bilinçli yapıyoruz. Nehir rehberliği eğitimi konusunda kurs açıldı. Bu kursta da Erzincan’da ki bütün rehber arkadaşlar bu eğitimden geçiyorlar. Erzincan’a gelen misafirlere, turistlere iyi bir rehberlik etmektir. Diğer bir amaçta nehirde güvenlik eğitim almaktır” dediler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.153 saniye

Mobil Menü